Programma Parochiedag H. Augustinus 2 april 2017 Afdrukken E-mail
Op zondag 2 april wordt de start gevierd van de nieuwe parochie H. Augustinus. Na de gezamenlijke Eucharistieviering in Middelrode is er voor de rest van die dag een feestelijk programma gemaakt voor alle vier de locaties.

In Heeswijk wordt door dhr. Willem Hörmann een orgelconcert gegeven. Een goede gelegenheid om  te komen genieten van het mooie Smitsorgel.
Daarna volgt een presentatie over de H. Augustinus. Aan de hand van kleurrijke fresco’s vertelt mevr. Ingrid van Neer- Bruggink over het leven van onze nieuwe parochieheilige.
In Loosbroek kan worden meegewerkt aan een thematisch bloemstuk waarin de verbondenheid wordt weergegeven tussen de vier geloofsgemeenschappen in de nieuwe parochie.
Zowel in Loosbroek als in Middelrode kunnen kinderen aan de slag met het maken van kleurige bloempotjes.  In Dinther kan de kerktoren beklommen worden en het bijbehorende museum worden bezocht waarin diverse devotionalia te zien zijn. Op alle locaties kunnen kaartjes gemaakt worden voor medeparochianen die wat extra aandacht verdienen.
Wij nodigen alle parochianen van harte uit voor deze bijzondere dag !

Het volledige programma voor 2 april ziet er als volgt uit:

Locatie: Sacramentskerk Middelrode
9.30 uur : Eucharistieviering.  Gezamenlijke viering waarin de fusie met symbolen wordt weergegeven. Met drie gildes.
Aansluitend ontmoeting met koffie in de Moerkoal.

Locatie: Sint Servatiuskerk Dinther
12.30 – 14.00 uur:
beklimmen van de toren met museumbezichtiging, mogelijkheid bezichtiging kerk met puzzeltocht voor kinderen, kaartjes schrijven.

Locatie: Sint Antoniuskerk Loosbroek
12.30 – 14.00 uur:
thematisch bloemschikken, bloempotjes maken door kinderen, kaartjes schrijven, mogelijkheid bezichtiging kerk met puzzeltocht voor kinderen.

Locatie: Sacramentskerk Middelrode
12.30 – 14.00 uur: mogelijkheid bezichtiging kerk met puzzeltocht voor kinderen, kaartjes schrijven, bloempotjes maken door kinderen.

Locatie: Sint Willibrorduskerk Heeswijk
12.30 – 13.30 uur
: mogelijkheid bezichtiging kerk met puzzeltocht voor kinderen, kaartjes schrijven.
13.30 – 14.00 uur: orgelconcert op het Smits-orgel door dhr. Willem Hörmann. Tijdens dit concert geen andere activiteiten.
14.30 – 15.15 uur: presentatie over het leven van de H. Augustinus door mevr. Ingrid van Neer-Bruggink, aan de hand van kleurige fresco’s over Augustinus.

Locatie: Willibrordcentrum Heeswijk
15.30 – 16.30 uur: